Cultivate Food Nye Prosjekter
Bærekraft er hjertet til Cultivate Food. De ønsker å gjøre plantebasert mat mer tilgjengelig for folket og være tydelige på at de bryr seg om råvarene og prosessen fra jord til bord, og tilbake til naturen igjen. Dette speiler Kubiks arbeidsmetode i interiøret.
Bærekraft skulle også gjenspeiles i interiørarkitekturen i restauranten i Helgesensgate på Grünerløkka. Sammen jobbet vi målrettet med sirkulære- og bærekraftige løsninger i alle ledd i prosjektet. Dette ble løst med varige og tidløse materialer og farger.
Ferdigstilt: 2022 • Fotograf: Nadia Frantsen
Plassbygde polstrede sittebenker og spesialdesignede plantehyller i metall. De håndlagde glasspendlene fra Hadeland Glassverk glitrer i lokalet
Spesialdesignede lakkerte stålhyller tilpasset frodige planter, produsert av den lokale bedriften Kampen Mekaniske
Materialmiks gir et rikt interiør. På vei til garderobe og toaletter er det industriparkett i eik, frodige planter og en delikat mørk blåfarge på veggene. Glasskuplene fra Hadeland Glassverk er gjennomgående i hele prosjektet
“Det har blitt akkurat det stedet og atmosfæren vi drømte om! Vakre og lune omgivelser som våre gjester stortrives i”
Anne Karlsen – HR, Opplæring og Kulturansvarlig i Cultivate Food
Bærekraft er hjertet til Cultivate Food
Formspråket på alt av møbler og spesialdesign er organiske og buet – innbydende og gjestfritt. Du blir ledet inn i lokalet på en terrasso flis som buer seg inn mot den lange serveringsdisken som er selve kjennetegnet til Cultivate Food. Logoen deres er plassert strategisk lett synlig på disken. Materialvalget på disk, serveringsstasjon og vinskap ble buede eikespiler. Valget av treverk i møbler gulv og spesialdesign gir et varig utrykk.
For å lage et mer lekent utrykk valgte vi en grønntone som går igjen i fug, bak spiler og i himling. Denne gir assosiasjoner til natur, sunnhet og friske grønnsaker. Vi ville skape ulike sittesoner i lokalet for å gi fleksibilitet og et valg til gjestene. I hjertet av lokalet tegnet vi et organisk formet bord der man kan sitte i ulike grupper eller alene på samme bord og nye maten. I vindusnisjene har vi høye barbord og noen små “Tinder benker” der man kan sitte to personer tett i tett på en liten date