Vi har brukt Pia Sand og Kubik i våre to siste utvidelser på Grand Hotell Egersund. Hotellet består av ti hus som ligger i vernesone 1 i den gamle trehusbebyggelsen i Egersund. Kubik har på en forbilledlig måte klart å få frem de historiske elementene kombinert med det moderne. De var inspirerende å jobbe med og hadde evnen til å lytte underveis.

Geir Sølve Hebnes Sleveland

Direktør, Grand Hotell Egersund

Interiør som bevarer historien

Gjennom hele prosessen har det vært viktig å bevare så mye som mulig av historien til de ulike byggene. Tømmervegger som ble revet, har blitt gjenbrukt som møtebord eller plassert som fondvegger andre steder i bygget. Over 100 år med tapethistorie er bevart i noen av korridorene. I Nordåshuset fikk vi gjenskapt ett av tapetdesignene som ble funnet innerst på en av veggene. Gjennom tett samarbeid med Historiske hus fant vi frem til det originale designet og fargepaletten som satte tonen for rommene i det huset.

Når man går igjennom hotellet, er det viktig at man skal kunne gjenkjenne hvor i bygget man befinner seg. Egersund er kjent for sine fargerike trehus, så fasadefargene til husene gjenspeiles også i interiøret til hotellrommene. Alle hotellrom er designet med tanke på å bevare det gamle og tradisjonelle, samtidig som det kombineres med moderne elementer som glasskyvedører inn til badet, klassiske lamper og møbler som harmonerer i interiøret.

Skal du til Egersund, må du sjekke inn på dette sjarmerende hotellet – husk å spørre etter rom i den nye delen. 🙂

https://www.grand-egersund.no/hjem

Flere prosjekter

Cultivate Food
Nye Prosjekter
Bølgen & Moi Drammen
Restaurant/hotell